Kemiönsaaren palveluopas

Rosalan Viikinkikeskus Oy

Päivitetty yli 3 vuotta sitten

Museo ja vierailukeskus, joka tarjoaa monipuolisesti eri palveluita. Esittelee monin eri tavoin saariston ja Suomen rauta-aikaa. Näyttelyitä ja rekonstruoitu viikinkikylä.

Osoite: Reimarintie 5
25650 ROSALA
Puhelin: 040 218 2960
Sähköposti: info@rosala.fi
Internet: www.rosala.fi
Y-tunnus: 2167549-6

Tuhat vuotta sitten elettiin Suomessa rauta-ajan loppua, tarunhohtoista viikinkiaikaa. Aidon tuulahduksen tästä aikakaudesta saa Rosalan viikinkikylässä, joka historiaa elävöittävänä vierailukeskuksena on ainoa laatuaan Suomessa. Vain sata kilometriä Turusta ja kaksisataa kilometriä Helsingistä sijaitseva Rosala tarjoaa upeat esihistorialliset puitteet vierailullesi.
Pääsymaksuun sisältyy opastus sekä viikinkikylän kartta, joka tänä päivänä sisältää jo 30 eri mielenkiintoista pistettä omatoimista tutustumista varten, viikinkiaikaisia rakennuksia, viikinkilaiva, rauta-ajan yrttitarha ja paljon muuta. Meiltä voi varata myös monenlaisia ohjelmia ja aktiviteetteja, opastettuja kierroksia, viikinkien viisiottelu, merenkulkuohjelma ym.
Viikinkikeskus soveltuu kaiken tyyppisille vierailuille, juhlille, kokouspaketeille ja leirikouluille. Päällikön halli Rodeborg on tunnelmallisin mahdollinen juhlasali jossa voi viettää esim. häitä.
Matkavaraamomme kautta voit myös samalla vierailulla tutustua muihin alueen nähtävyyksiin, kuten Bengtskärin majakkaan.

Luokitus